TERAPIE VR

Terapia VR (Virtual Reality)

Descopera Terapia VR ( prin realiate virtuala) pentru diferite tulburari. Este un serviciu inovator, care îmbunătațește terapiile destinate tratării tulburărilor anxioase și fobice.

CUM FUNCTIONEAZA

În mod concret, terapeutul, în timpul expunerii pacientului la stimulul fobic, de exemplu la zborul cu avionul, înregistrează pulsul și respirația acestuia. Pe măsură ce pacientul, sub îndrumarea terapeutului, se acomodează și se relaxează, ritmul lui cardiac și respirația se modifică, aspect care este cuantificat prin înregistrarea exactă a acestora. Vizualizarea directă de către pacient a modificărilor fiziologice care au loc în corpul sau contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor terapeutice.

În mediile virtuale, terapeutul poate utiliza mult mai eficient tehnicile de expunere, desensibilizare sistematică, restructurare cognitivă, respirația diafragmatică, relaxare musculară, vizualizare etc. Un alt aspect unic și deosebit de care dispune terapeutul ce folosește realitatea virtuală – VR este posibilitatea de a înregistra și controla nivelul de activare fiziologică și emoțională prin intermediul instrumentului de Biofeedback.

În ultimii ani, Realitatea Virtuală (VR) și Realitatea Augmentată (AR) au demonstrat o eficiență clinică mare în tratamentul fobiilor și a tulburărilor de anxietate, tulburări ce afectează aproximativ 20% din populație și tind să se agraveze dacă nu sunt tratate corespunzător.

Program Terapie VR

Luni
09:00 - 19:00
Marti
09:00 - 19:00
Miercuri
09:00 - 19:00
Joi
09:00 - 19:00
Vineri
09:00 - 19:00

Detalii

Telefon
0726751877
Email
camelia@youstars.ro